Во последните 24 часа во земјава 579 граѓани се ставени во изолација како резултат на пандемијата на коронавирус (Ковид-19) со одлука на Државниот санитарен и здравствен инспекторат. 953 лица се во самоизолација, а во државен карантин се сместени 361 лице, пишува Алсат.