Кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ2, Дарко Костовски, во своето обраќање пред бутелчани кажа неколку пораки поради кои како што кажа ќе ја направат Македонија подобро место за живеење.

Тој кажа дека СДСМ до ден денешен нема ниту камче фрлено во општината, а единствената работа која ја прават е бркање на работници од општинската зграда.

На крај тој рече дека како пратеник во македонското собрание ќе се бори како јапонска камиказа за Македонија.