Човек кој се бореше во меѓуетничкиот конфликт 2001 година сега веќе Северна Македонија, ја брани пејачката која ја велича “Голема Албанија“

. Стојанче Ангелов од партијата “Достоинство“ ја бранел пејачката Дуа Липа. И покрај скандалозното објавување на Инстаграм поради што “гореа“ социјалните мрежи, тој сепак има нешто позитивно да каже.

Истакнал дека Липа е една од најдобрите светски пејачки и дека тој факт не се менува иако го ставила знамето на “Голема Албанија“,

Тоа до некаде би било во ред ако Ангелов не е веќе генерал кој се борел во меѓуетничките конфликти во 2001 година, а сега после 19 години ги брани оние кои го величаат тоа знаме, кое патем опфаќа и делови од Северна Македонија

 

извор: “Ало“ срб.