“Зајдисонце” е наслов на првиот роман на младата македонска писателка Катерина Џатева, е уште еден летен хит во издание на “Антолог”.

Една млада девојка сака да заигра во ритамот на музиката, но се впушта и во ритамот на страста. Амбициозната Кармен се запишува на часови по танцување кај шармантниот и неодолив Соф.

Отсуството на својот свршеник Ник го користи за да го разбуди својот талент за танцување без притоа да биде свесна дека судбината и наметнува будење на љубовта што била затрупана од општеството. Кармен и Соф се впуштаат во љубовна врска што има облик на секаков вид романса освен на краткотрајна афера.

Сплет на мисли, сплет на чувства што ечат од главата на неверната жена. Интересен спој на еден маж што не сака да сака и една жена што се плаши да сака и да биде сакана…