Дали и денеска ќе биде мирно пред собраниската зграда, а бурно во собраниската сала, ќе зависи исклучиво од кондицијата на штрајкувачите и на пратениците кои денеска ќе расправаат и ќе гласаат за (не)доверба на Владата.