Гласачките места во Црна Гора беа затворени во 20 часот, а право на глас на парламентарните избори имаа 540.026 граѓани. Во Црна Гора има 1.217 избирачки места кое беа отворени во 7 часот изутринава.

На парламентарните избори во Црна Гора, кои се одржаа денес, 409.880 граѓани го искористија правото на глас, односно 75,9 проценти од вкупниот број гласачи, објави ЦДТ.

На парламентарните избори во 2016 година излезноста до 20 часот беше 73,4 проценти, а во 2012 година 70,6 проценти.

извор: Makfax