Подгответе се да ги запознаете најкавгаџии меѓу знаците во Зодјакот:

ОВЕН

Овенот најблаго речено може да се опише како чајник чие капаче полека потскокнува при запален пламен, чекајќи го неизбежното пискање. Овновите се личности кои со голема брзина – ќе зовријат и имаат доста вкоренети и цврсти ставови. Тие незнаат да зборуваат тивко, без сите домашни и соседи да ги слушнат. Ако нешто не им е по желба, јасно го изразуваат својот став. Тие како да немаат време за она познатото “размисли двапати“, и правење приказна во глава за тоа за како работите би можеле да се одвиваат пред да прозборе.

ЛАВ

Владеејќи со своето кралство храбро, Лавовите не се повлекуваат од конфликт на кој ќе наидат. Не сакаат натпреварување, не сакаат неправда, исмејување, омаловажување и слични работи и поради сето тоа ја преминуиваат границата која се нарекува трпение. Не ја испушта можноста јасно да им стават до знаење на сите околу себе кој го сметаат за личност со погрешно гледање на работите. Својата гордост ја бранат остро, но никогаш не напаѓат ако нема потреба или добра причина за тоа.