Заменик-министерот во Министерството за политички систем и односи меѓу заедницитен со кое раководи Артан Груби, Илхан Рахман преку статус на „Фејсбук“ објави дека е позитивен на КОВИД-19.

Почитувани,
Сакам да Ве известам дека покрај сериозното почитување на мерките и протоколите за заштита од Ковид-19, после благите симптоми од покачена телесна температура резултатот на вчерашното мое тестирање е позитивен. Што покажува дека не сум успеал доволно да се заштитам. Апелирам до сите максимално и константно да се придржуваат на протоколите и мерките за заштита, напиша Рахман.