Претседателот на СДСМ и истовремено кандидат за премиер, Зоран Заев, заедно со лидерот на Движењето Беса, Билал Касами, денес го посетија Полошкиот регион. За време на неговата посета со жителите на општина Боговиње, Заев и Касами ја претставија коалициската програма „Можеме“, пишува Тетова 1.

Заев зборуваше и со жителите во Боговиње за официјализирање на албанскиот јазик. Досега, владата на ВМРО-ДУИ не го официјализира албанскиот јазик, но со Касами во владата, албанскиот јазик ќе биде формализиран и спорот со албанскиот јазик ќе биде конечно завршен.

Извор: Тетова 1