Хреватското министерство за правосудство веќе подготви барање за израчување на генералот Владимир Загорац, кој завчера беше уапсен во Виена. Поранешниот заменик-министер за одбрана на Хрватска,е осомничен за злоупотреба на овластувањата и положбата. Истражниот судија во Австрија треба да одлучи дали генералот ќе остане во притвор или со кауција ќе биде пуштен на слобода.