Загадено е, но и лошо мириса. Ваква е состојбата во Скопје кога достигнува пикот на аерозагадувањето. Се препорачува од дома да не се излегува, а просториите да не се проветруваат често. Сепак, доколку имате потреба да излезете од дома понесете си маска за да се заштитите од ПМ честичките во воздухот.

Скопјани вчеравечер се гушеа во смог и магла. Низ улиците полу – празно, раздвижување низ градот речиси и да немаше. Од Владата кои ја презедоа обрската за почист воздух, до затворање на прилогот не нѝ дадоа одговор кои итни мерки ќе ги преземат во борба против аерозагадувањето. Граѓаните негодуваат дека допрва ќе биде високо нивото на загадување.

Целиот текст може да го прочитате на Алсат-М