Општина Кисела Вода соопшти дека е завршена изградбата на потпорниот ѕид на кракот 14 од улицата „Христо Татарчев“. На подигнувањето на ѕидот кој има за цел да го спречи лизгањето на земјиштето во овој дел на Припор, работеше фирмата изведувач „Баџак Инженеринг“.

Истиот е во должина од 40 метри и различна висина. Следен чекор претставува уредувањето на земјиштето околу потпорниот ѕид, пред да започне следната фаза- реконструкција на оваа улица во должина од 800 метри.

извор: Makfax