На  15.07.2020 во 13.00 часот на Граничниот премин „Меѓународен аеродром Скопје“, на  влез во РСМ, по извршена проверка на Б.Д.(19) од с.Бојане, скопско, било констатирано дека  во оперативната евиденција се наоѓал на листата со мерка „апси“ од Одделението за потраги.

Тој бил приведен и предаден на полициски службеници од Полициското одделение Петровец за понатамошна постапка.