Овие ликови беа олицетворение на сите човечки слабости прикажани на комичен начин, но и доблестите кои што го одржуваа пријателството. Досега не се знаеше многу за односите на актерите за време на снимањата. Имено, додека Вујишиќ и Чкаља беа во лоши односи приватно и не се мирисаа, поради несовладливите карактерни разлики меѓу нив, со Гидра и Тодоровиќ, ситуацијата беше поинаква.

Многу од актерите, вклучително и актерката Ева Рас, имаат само пофални зборови за Гидра. Ева еднаш рече дека Бојаниќ бил хуман човек, секогаш им помагал на сите и дека, а хуморот му била главна страна, што имавме можност да го видиме на филмовите.

Марко Тодоровиќ, познат на сите како неговиот пријател Милан, почина на 29 август 2000 година, а неговата улога во Жикина династија ја одбележа неговата кариера. Заради својата популарност, филмот имаше дури 9 продолженија.

Гидра и Марко имаа одлична врска како на снимање така и приватно. Сепак, едно мало недоразбирање ја обележува и оваа врска. Гидра во тоа време беше многу зафатен со разни снимања, па чекаше слободен термин за Жикина династија, снимање кое многу доцнеше заради што беше под ризик целиот проект. Тодоровиќ не сакаше да чека повеќе и изрази желба да го напушти снимањето. Сепак, продуцентите, заедно со Хидра, го убедија да не се откаже.

„А ти сакаше да побегнеш“, му рече Гидра на шега.