Дејан Миличевиќ со недели се бори со коронавирусот, поради што, како што истакна, неговиот живот висел на конец.

– Две недели сум во болницата. Едвај преживеав. Корона и воспаление на двата бели дробови. Сега е малку подобро, и излегувам за седум дена … Може да му се случи на секого – започна тој.

– Само оптимизам. Апел дека луѓето не треба да се лажат со тоа да излегуваат ноќе и да лудуваат на рафтовите, затоа што вирусот е насекаде. Јас го добив од другарка која ме бакна после долго отсуство (класичен српски бизнис), и таа немаше поим дека има симптоми. Беше ужасно, две недели температура и кислород, но благодарение на професионалните лекари и медицински сестри, животот ми се спаси. Дури сега се опоравувам и се привршува напред. Никаде без маска и го нема повеќе нашето српско поздравување и бакнување – додаде тој.

Патем, Дејан преживеал мозочен удар во 2018 година, а три години пред тоа тој заврши во болницата кога мораше да се изврши операција на простата.