Дали сте чуле за новиот козметички третман кој се нарекува фротокс?

Третман кој подразбира средување и пеглање на брчи на лице кој се прави со помош на многу ниски температури станаа нов популарен тренд во светот.

Стручњаците тврдат дека замената на ботоксот, освен естетски има и други погодности за здравјето.

Оваа врста терапија за разлика од ботоксот и доколку се користи на прав начин, стручњаците тврдат дека влија на намалување на вишок килограми.

Овој третман за разлика од ботоксот е нетоксичен и време кое е потребно за ставање на фротексот е само 20 минути.

Вбризгување на течен азот во близина на нервот и мускулите кои треба да бидат затегнати се заслужни за резултатите кои се добиени после оваа постапка.

Азотот ги замрзнува нервите кои се наоѓаат меѓу челото и веѓите и во период на хибертација на мускули, тие се опуштаат со што после тоа се добива глатка кожа без брчки.

Иако ова е нов тренд, досегашното искуство покажало дека кај привремени методи на подмладување, постојат инекции на овој вид естетска корекција, и може долгорочно да влијае на подмалдување и да претставува своеврсен еликсир на младоста.

Сепак, сеуште не постојат докажи дека овој вид на третман има долгорочен ефект.