Мажите обожаваат привлечни девојки, но поради овие грешки тие остануваат ладни и не им се приближуваат.

Мажите во спроведена анкета откриле што најмногу ги одбива кога станува збор за женските карактеристики.

Зависни од комуникации

Нема вам да ви пречи ако висите на телефон и постојано пишувате за време на целата вечер? За време на состанок на телефонот местото му е во во чанта. Истото важи и за слушалките.

Претерано отворена

Жените воспоставуваат врска со отворање на срцето, а момците сакаат мала мистерија. Наместо веднаш да ги откриете сите тајни, започнете го разговорот со нешто како: Тоа е еден од најубавите часовници што сум ги видела. Дали има приказна позади тоа?

Премногу женско друштво

Тие знаат дека секоја жена што е со вас во општеството ќе ги измери и дека заедно ќе го коментирате веднаш штом тој се оддалечи. Со други зборови, колку повеќе пријателки носите со вас – толку е поголема можноста за негова грешка бидејќи што повеќе жени за нив значи повеќе критериуми што треба да ги исполнат.

Го завршува разговорот … засекогаш

Ако требаше да ја изговори последната реченица, тоа значи дека не сте му оставиле пристоен простор да ве праша за вашиот телефонски број.