Силија Семор, 34 годишна од Велика Британија, починала откако подот на купатилото го чистеле со обелувач, пренесува британски Мирор.

Кога завршила со рибање на подот, добила повеќепати напади на астма кој ја предизвикал гас создаден со хемиска реакција на две состојки за чистење – обелувач и сретство за чистење вц шоља.

Починала откако поминала четири дена во идуцирана кома.