Отвореноста и искреноста во секоја врска и брак е една од најважните работи. Сепак, честопати се случува, како што минува времето, да се изгуби почетната голема доза на искреност и да започнеме да бидеме се повеќе затворени за нашиот партнер.

Самоувереноста на еден човек била уништена кога сфатил дека неговата сопруга не е целосно отворена за сексуалниот живот. 

Мојата сопруга има 25 години, а јас 30. Станавме родители на многу мала возраст и сега имаме три деца, од кои најмладото има осум месеци. На почетокот сакавме да имаме деца и затоа никогаш не користевме кондом или контрацептивни средства, вели овој човек.

Тој забележал дека неговата сопруга одбива секс во последно време, бидејќи знаел дека по породувањето, особено трето по ред, сексуалната желба може многу да се намали.

Сепак, наскоро дознал дека ова не е вистински проблем

– Веднаш штом ќе започнам да и кажувам неколку убави и нежни работи, таа ми вели дека знае што сакам (размислувајќи за секс) и автоматски ме одбива. Сега успех е ако имаме секс еднаш месечно. Мислев дека зависи од нејзината сексуална желба, а потоа открив дека таа почнала да користи вибратор додека сум на работа, вели тој.

Тоа е сосема неочекувано за него, бидејќи тој сметал дека таа во моментот нема апсолутно никаква потреба во оваа смисла, но се покажало спротивното.

Сепак тој добил совет од експерт за врски и сексуалност, отворено да разговара со неговата сопруга и да изрази мислење дали таа може се плаши да спие со него, за да не остане повторно бремена – бидејќи тие никогаш не користат контрацепција, така што вибраторот служи како подобро решение.