Жанета Трајкоска од Институтот за комуникации, на фејсбук напиша:

Многу се надевам дека до после ќе излезете и ќе кажете дека профилот е хакиран и некој пишувал сешто.

Со овој пост само што посипавте пепел на се што се случуваше пред неколку години, од Пленум, протести, граѓански инцијативи и организации финансирани од Сорос. А немате право!!! Оти колку и да сте сметале и се уште сметате дека сте контролирале некои процеси, во Пленумот и студентски и професорски, Шарена, Секој ден во 6, Правда за Мартин Нешковски имаше илјадници млади и не толку млади луѓе, граѓански активисти кои веруваа дека е нивна обврска да излезат за тоа зло да не се повтори никогаш повеќе.

Граѓаните беа на улица оти сакаа и чуствуваа дека тоа е моментот да ја заземат сопствената држава. Подоцнежното киднапирање на процесите е друга приказна, вие треба да го објасните.

За жал, граѓани кои бараат слобода и демократија нема да видиме уште долго на улици. Хммм ај да погодиме зошто е тоа така?

Хакнат е така?!