Во Тетово започна средбата на претсатавници на ДУИ со амбасадорите од земјите на ЕУ. На средбата присуствуваат петнаесеттина амбасадори, лидерот на ДУИ, Али Ахмети, шефот на кабинетот, Артан Груби. 

Тема е актуелната политичка ситуација во земјава.

Ј.Ц.

фото: С. Плавевски