Есад Рахиќ е назначен за в.д. директор на истражниот затвор-Скопје. Тој на оваа фунција доаѓа на местото на Ѓоко Котевски кој поднесе оставка по инцидентот во затворот кога беа нападнати поранешните министри Спиро Ристовски и Миле Јанакиески.

Рахиќ е магистер по безбедносни науки и поранешен претседател на Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата на разузнавање, како и поранешен претседател на Комитетот за Одбрана и безбедност при Собранието на Република Северна Македонија.

 

.

извор: Makfax