Едно возило е оштетено, а неколку прозорци на околните објекти се искршени при прексиноќешната експлозија пред приватен хотел во Приштина. Експлозијата се случила околу 21,30 часот, а оштетеното возило му припаѓа на сопственикот на хотелот. Полицијата ги истражува причините и мотивот на експлозијата.