Ед шеран донираше над еден милион фунти во Сафок. Според „The Sun“ неговата донација отишла за локалните организации вклучувајќи го тука и одделот за детски болести во болницата во Ипсвич.

29-годишниот пеач сеуште живее во Сафок и сакал да направи нешто за да им помогне на тамошните жители во ова време на пандемија.

Извори за „The Sun“ велат дека со оглед на тоа што живееме во ужасни времиња и Ед сака да направи колку што може за да помогне. Тој одвоил сума од 7 цифри која им ја поделил на локалните добротворни организации.