И покрај тоа што станува тешко да се следат сите италијански ресторани во Будимпешта, неодамнешниот успех на пицеријата Бели ди Мама е доказ дека Унгарците (и Италијанците кои живеат во Унгарија) многу сериозно ја сфаќаат пицата. Бели ди Мама е италијански ресторан во живата улица Акача во Будимпешта, во срцето на еврејската област. Местото не само што има огромен избор на наполитански пици, туку исто така нуди и многу други основни производи од италијанската кујна, вклучувајќи вина и десерти.

И овој автентичен италијански ресторан исто така се случи да биде најдобар во Унгарија, барем според жирито на кое доделува награда за „Топ 50 пици во Европа“, кои го избраа Бели ди Мама за 44-та најдобра пицерија во Европа. Вработените беа вистински изненадени од резултатите; како што напишаа на Фејсбук страницата во ресторанот, признанието ги направи неверојатно среќни и ветија дека наскоро ќе се вратат со „некои изненадувања“.

Наградата е годишно рангирање во кое се наведени европските ресторани каде се прават најдобрите пици надвор од Италија.