Традиционалниот фестивал “Егзит 05” и оваа година од 7 до 10 јули ќе се одржи на Петроварадинската тврдина. Свој настап на тврдината до сега го потврдиле “Фетбој Слим”, Апокалиптика и Андерворлд”. Цената на влезниците за комплет следење на Егзит чини 2. 900 динари.