Денеска на социјалните мрежи се појави слика на чиј опис се вели дека секогаш кога врне дожд жителите на Матејче се соочуваат со тешкотии за преминување на улицата и ги замолуваат локалните власти да преземат нешто за надминување на овој проблем.