Не успеа врската на актерката Ева Лонгорија и Ернест Аргуелјо. По четири месеци поранешната домаќинкаа наводно раскинала со момчето пренесуваат странските весници. Двојката се запозна во текот на снимањето на шоуто на Ева Подготвени за љубовв, каде Ернесто бил еден од учесниците. Но, Ева без размислување, веднаш после емисијата одлучила да го земее за себе, но не за долго. Наводно двојката ја прекинала врската поради преполниот распоред и раздалеченоста, бидејќи актерката живеела во Лос Анџелес, а нејзиното, сега веќе поранешно момче, на Флорида во Мајами.