Единствено ова може да обезбеди целосна заштита.

Др. Ентони Фаучи , главен советник во владата на САД за борба против коронавирус и директор на национален институт за алергија и заразни болести, предложил Американците да размислат за носење наочари или визир за лице и да ја подобрат заштитата.

Фаучи за АБЦ рекол дека наочарите се многу по ефикасни во заштита од корона вирус.

– Ако имате наочари или визер за очи треба да ги користете – рекол др. Фаучи

За совршена заштита на површината на слузокожата потребно е да се носат и наочари.

Теоретски би требало да ја зашити целокупната површина на слузокожата. Значи ако имате наочари носете ги. Како што вели со тоа ќе ја заштитеме слузокожата во носот, устата и очите.

И самиот Фаучи ја почитува сопствената пропорака, со што редовно носи маска и наочари.