Душко Тошиќ допатувал од Кина вчера во своето родно село Орловат во кое денека ќе биде погребан неговиот татко Милорад.

Фудбалерот ноќта ја поминал во семејната куќа, со што рано утрината со неговата мајка ги направиле подготовките за погреб.

Соедите веќе почнале да се собираат како би му изразиле сочуство. Тие се изненадени а селото во тага поради загубата на Миодраг бидејќи бил еден од омилените во селото.

Таткото на Душко Тошич починал после кратко и тешко боледување.