Носителот на Изборната единица 5 Игор Дурловски преку видео на својот Фејсбук профил пишува дека неправдата има име и презиме, а правдата за која се залагале тој и ВМРО-ДПМНЕ немало да прави разлика по име и презиме.

Неправдата има име и презиме, а правдата што ќе ја донесеме, нема да прави разлики по име и презиме.

Сите ќе бидат исти пред законот!

Инаку Дурловски преку видеото на кое се гледа како Шекеринска е во домот на Боки 13 во друштво на Катица Јанева алудира дека оваа власт прави разлика и заштитува функционери да одговараат за сторени евентуални кривична дела.