После поплавите кои ја зафатија Битола поради силните дождови во која голем број на улици се најдоа под вода, а  оштетени се голем број на домови и дуќани носителот на листа на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 5, Игор Дурловски, испрати  порака до својата противкандидатка од СДСМ Радмила Шекеринска:

„Наместо да ги брусевте, требаше да ги исчистите шахтите во Битола“!