Игор Дурловски, откако беше избран за носител во ИЕ5 на ВМРО-ДПМНЕ, тој веднаш се фати за работа. Вечерва објави видео обраќање на неговиот фејсбук профил, тој над видеото со краток текст истакна:

„Ја изразувам својата благодарност до Претседателот Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ за укажаната чест и одговорност, како натпapтиcки кандидат да бидам носител на листа во Избopна единица бр.5. Македонија cлободна ќе живee. Секогаш и засекогаш“, напиша Дурловски каде го објави и видео обраќањето во продолжение: