Сплитската полиција се обидела и преку преговарач да го одврати 54 – годишниот маж од намерата да се разнесе.

Сепак, по еден час, тој ја остварил намерата. Официјално не се знаат причините за ваквиот чин, а медиумите информираат и дека неговата сопруга се обидувала да го предомисли.

На плажата одекнаа две експлозии, а во близина на трагичниот настан беше и поранешниот Сплитски градоначалник и пратеник, Жељко Керум.

[video:https://youtu.be/bV1UnyqtnkM]