Државната изборна комисија информира дека oдзивот на гласачи за предвремените избори за Градоначалник на општина Штип и Пласница, до 13:00 часот е:

Во Општина Штип, гласале 6938 гласачи, односно 16.61 % ,
Во Општина Пласница, гласале 1107 гласачи односно 22.35 %

„ До овој момент до Државната изборна комисија не се пристигнати никакви приговори во однос на изборниот процес. Деталните информации во однос на излезеноста на гласање, како и резултатите во живо после завршувањето на гласањето можат да бидат следени на веб страницата www.lokalni2020.sec.mk“ соопшти ДИК.

извор: Makfax