На владина седница донесени се решенијата за „Еурокомпозит“.

Како што соопшти владината прес-служба, на седницата бил усвоен предлог-законот за претворање на побарувањата на Република Северна Македонија по основ на јавни давачки во траен влог во Друштвото за производство на производи со посебна намена 11 Октомври – Еурокомпозит АД Прилеп.

извор: Makfax