Катастрофалните податоци од претходните денови уште еднаш ги изнесоа на виделина неспособноста и лагите на СДСМ, Заев и Филипче, вели доктор Игор Николов на Фејсбук

Состојбата во Македонија е алармантна и вон контрола, а власта опседната само со своите фотелји е хаотична и не може да се грижи за јавното здравје.

Наместо да покажат одговорност и да ја лоцираат вината кај себе, тие го обвинуваат народот. Народот не е виновен. Виновни се Заев и Филипче за лагите и манипулациите. Тоа веќе им е јасно на сите.“ пишува доктор Николов