Премиерот на Република Српска Милорад Додик вчера повтори дека не се откажува од идејата за организирање референдум за независност на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина и покрај предупредувањата на високиот претставник Кристијан Шварц-Шилинг дека може да биде сменет од функцијата.