Муштериите велат дека е многу љубезна и добра

Мајката на Марија Шерифовиќ, Верица, пред неколку години заедно отвориле слаткарници, една во Белград, друга во Крагуевац. Локалот во Белград бил затворен поради слаб промет додека семејниот бизнис во Крагуевац Верица успешно го одржува.

Секој ден е во локалот кој е во состав на својот дом и ужива во служење на муштериите а патем ги обавува сите работите кои се врзани околу слаткарницата.

Многу од гостите велат дека пејачката е многу љубезна спрема сите, а неретко седнува со нив додека тие уживеат во нејзините колачи.

И додека многу од пејачите кукаат и се жалат на финансиската криза, Верица не се штедела да ги засука ракавите и да се посвети на својот приватен бизнис кој, како што може да се види и не погрешила.