x

Добрината на Шекил уште еднаш на дело (видео)

Шекил О‘Нил е човек кој безброј пат ја покажа својата добрина и широкоградост, но од добри гестови никогаш доста и затоа пензионираниот кошаркар е една од најпопуларните личности шитум САД, но и светот.

Денеска беше објавена снимка како Шекил на сред автопат на Флорида застанува за да помогне на едно семејство кое е во неволја односно има пукната гума. Шекил остана заедно со нив се додека не пристигна полицијата односно помошта за семејството.

Yesterday, Shaquille O’Neal was traveling through Alachua County on I-75 when he witnessed a crash. He stopped to check on the welfare of the driver and remained with her until law enforcement arrived. He fist bumped Deputies Purington and Dillon before going on his way. Hey Basketball Cop Foundation you’re not the only one that knows Shaq.

Posted by Alachua County Sheriff on Вторник, 14 јули 2020

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата