На последната прес-конференција на Државната изборна комисија, портпаролот најави дека резултати од изборите може да се очекуваат најдоцна до 23 часот, кога ќе бидат обработени значителен дел од гласачките ливчиња.

Тоа нема да бидат конечните резулатите, но според најавата на ДИК ќе биде обработен значителен дел од гласовите.