Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа регистрирани  во Скопје се 27,  а оздравени се 22 пациенти од коронавирус.

Од почетокот на пандемијата во Скопје се регистрирани 6488 случаи, од кои 567 се активни.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 57

• Гази Баба – 73

• Аеродром – 84

• Карпош – 73

• Центар – 76

• Кисела Вода – 55

• Ѓорче Петров – 28

• Бутел – 32

• Шуто Оризари – 15

• Студеничани – 9

• Сарај – 18

• Арачиново – 9

• Илинден – 14

• Сопиште – 3

• Чучер Сандево – 4

• Петровец – 7

• Зелениково – 2

• Странец – 6

• Нераспределен-2