На 70% од обработените податоци, има мртва трка меѓу политичките партии за победник велат од Државата изборна комисија.

„Имаме проблеми во јавниот пренос на податоци, но тоа не значи дека е во прекин и обработката на податоци. Нема прекин таа тече во континуитет. Се работи за напад“, рече претседателот на ДИК, Оливер Дерковски.

Во однос резултатаите Дерковски рече дека не е добро да се коментира од негова страна, но рече се води мртва трка меѓу партиите.