Владата на денешната седница ќе одлучува дали да има целодневна настава за децата од прво до трето одделение кои со физичко присуство ќе тргнат на училиште на 1 октомври.

Комисијата за заразни болести наводно вчера дала зелено светло децата од ист клас да можат да останат во училиште до 15 часот и да не се мешаат со други одделенија.

Ова следува по реакцијата на многу родители зошто нема кој да им ги зема и да се грижи децата, бидејќи тој период околу пладне кога им завршувале часовите биле на работа.