Од „ЕВН Македонија“ АД инфомрмираат дека во текот на денот без електрична енергија ќе останат повеќе делови од Скопје.

Во периодот од 9:00 до 13:00 часот без струја ќе останат корисниците од улица Козле од број 163 до број 169 во општина Карпош, како и дел од корисниците од улиците Корушка, Вангел Дину и Иван Цанкар во општина Ѓорче Петров.

Во општина Карпош во периодот од 9:15 до 12:00 часот без струја ќе останат и корисниците од булевар Митрополит Теодосиј Гологанов од број 204 до број 214, како и објектот на Трим.

Во периодот од 9:00 до 14:00 часот без електрична енергија ќе бидат и корисниците од улица Христо Татарчев број 1, 3, 5 и 7, како и дел од корисниците лоцирани пред и по поранешниот објект на Славија во општина Кисела Вода.

Струја во периодот од 9:00 до 15:00 часот ќе немаат ниту корисниците од улиците 4, 6 и 7 во село Батинци во општина Студеничани.

Понатаму, како што информираат од ЕВН, во периодот од 9:30 до 12:30 часот без струја ќе бидат и дел од корисниците од село Горна Матка, потоа во периодот од 9:30 до 15:00 часот без електрична енергија ќе останат и дел од корисниците од селото Долно Свиларе во општина Сарај.

Струја ќе нема и во дел од општина Центар, и тоа во периодот од 12:00 до 14:00 часот без снабдување со електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Славе Деловски.

извор: Makfax