Членовите на делегацијата во Собранието на Република Македонија ќе имаат средба со Сашо Аќимовски, претседател на Комисијата за одбрана и безбедност и членовите на ова собраниско тело, како и со Петре Шилегов, претседател на пратеничката група на Собранието за соработка со Парламентот на Чешка.