Вчера во 15,00 часот било пријавено дека во Крива Паланка на улицата “Свети Јоаким Осоговски“, 22-годишниот С.С. од Крива Паланка управувајќи такси возило застанал пред маркет со цел во такси возилото да влезат Ѓ.А.(52) и 15 годишна малолетничка од Крива Паланка.

Во еден момент возилото тргнало нанапред при што со задното тркало преминало преку левото стапало на малолетничката која стоела до задната врата на возилото.

С.С. веднаш застанал и откако влегле во возилото ги превезол до нивниот дом, а подоцна тие се упатиле во Здравствен Дом во Крива Паланка каде од страна на лекар и била констатирана повреда.