Кружат многу муабети за девојки кои подолго време се сингл, некои велат дека не се способни, други дека се глупави да си најдат некој. Но всушност чаршиските муабети се далеку од вистината. Еве зошто девојките не можат/не сакаат да си најдат момче:

1. Не се плашат да бидат сами, затоа што пред се, знаат дека тоа што се сами, е доблест. За нив самотијата претставува мир и спокој, релкасирање по работниот ден.

2. Знаат што сакаат, во секој домен, и не ги симнуваат своите стандарди само за да ги задоволат опшествените потреби.

3. Не им треба некој да им ги олесни работите, тие се научени да фукционираат самостојно и кога им е најтешко.

4. Нивните цели во животот имаат поголем приоритет од пронаоѓањето партнер. Едноставно успешна кариера ги исполнува многу повеќе од милувањата со партнерот.

5. Тие се гласни и моќни. Можеби делува застрашувачки, но едноствано тие немаат влкана на јазикот да го кажат она што го мислат и да го направат она што го сакаат.

Денес жените владеаат со светот и немаат потреба од лигавењето на мажот!