Бугарскиот медиум, Истинските новини пренесува дека девојката која го сними Бојко Борисов со снопчињата евра и пиштол е пронајдена мртва. Девојката се викала Светлана Иванова по потекло од градот Пловдив.

Таа епронајдена мртва на 20 јули 2020 година на островот Санторини, а причната за смртта е скршен врат.

Иванова наводно ги направила сликите со плакарот на Борисов.