Од страна на сообраќајната полиција санкционирани се 12 возачи кои се движеле со брзина поголема од дозволената, четворица возачи поминале на црвено светло на семафор, двајца возачи не отстапиле првенство на минување на пешаците на обележан пешачки премин, седум возачи го управувале возилото по истекот на важноста на сообраќајната дозвола или без возачка дозвола, како и 11 возачи кои за време на управување на возилото не го користеле сигурносниот појас или го користеле мобилниот телефон.

Затекнати се и 30 непрописно паркирани возила.

Со специјалното возило „пајак” отстранети биле 52 возила.